logo

Header BMW Cruiser Owner Group
Laatste nieuws BMW Cruiser Owner Group

13-04-2024 Voorjaarsrit Noord Holland

Categorie
BMW Cruiser - evenementen
Dates
13 april 2024 10:00 - 16:30
Locatie
Vertrek 10:00 uur Dusseldorp Motorrad Alkmaar, Koraalstraat 3A, 1812 RK Alkmaar
Telefoon
E-mail

Categorie:                    BMW Cruiser evenementen

Datum:                        13 april 2024 10:00-16:30

Locatie:                        Dusseldorp Motorrad Alkmaar, Koraalstraat 3A, 1812 RK Alkmaar

Telefoon:                     06-24781151

Email:                          

Verzamelen vanaf 09:00 bij Dusseldorp Motorrad Alkmaar 

Vertrek: 10:00

Lengte rit +/- 130km

We vertrekken om 10:00 vanaf Dusseldorp Motorrad, Koraalstraat 3A, 1812 RK Alkmaar, de lunch is bij Lands End, Havenplein 1, 1781 AB Den Helder en het eindpunt is bij de Gouden Karper, Huygendijk 3, 1645 Ursem 

Aan de hand van een toegevoegde plattegrond van onze trip met bijgevoegde nummering worden de interessante plekken die wij gaan passeren een beetje omschreven. De route voor je navigatie kan je boven bij bijlage downloaden.

 

 

ae112cba-6bbd-46ac-8dfc-709e10dd17c8.jpg   
We starten bij BMW Motorrad Alkmaar, waar koffie/thee zal worden aangeboden, lunchen bij ‘’Lands end’’ Den Helder en eindigen bij de hotel/restaurant de ‘’gouden Karper’’ bij het dorp Rustenburg, waar we zelf nog iets kunnen nuttigen.

vertrk.jpeg

Vertrek]   Dusseldorp Motorrad Alkmaar sinds december 2019 onderdeel is van Dusseldorp. De vestiging in Alkmaar heeft een volledig nieuwe showroom waar voldoende ruimte is voor de allernieuwste BMW Motorrad iconen.

bmw.jpegbmw_2.jpeg3.jpeg

1]         Egmond aan Zee heeft een mooi lang en breed strand waar je het hele jaar kunt genieten van al het moois van de Noordzeekust. Nijntje is niet weg te denken uit Egmond aan Zee, de plek waar de creatie van Dick Bruna ooit tot leven kwam. Bruna tekende daar in de jaren '50 voor het eerst zijn wereldberoemde figuur in het zand voor zijn kinderen. 
Elk uur van de dag en bij elke weersomstandigheid steekt de fraaie witte vuurtoren(J.C.J. van Speyk) op een andere wijze af tegen de hemel. Ook staat hier het bronzen standbeeld van Jaepie Jaepie, een van de beroemdste bootsmannen van de roeireddingboot.

   5.jpeg   9.jpeg

2]         Bergen Een pittoresk dorp waar kunst, cultuur en natuur samenkomen. Gelegen aan het bos en vlakbij het strand van Bergen aan Zee. Met in het centrum van Bergen de prachtige Ruïnekerk en daaromheen gezellige terrasjes, restaurants en vele boetiekjes. Het dorp wordt vaak omschreven als de Bloemendaal van het Noorden. 

3/4]     Aagtdorp is gelegen aan de Schoorlse duinen tussen de dorpen Bergen en Schoorl in. Het is een bekende plaats bij toeristen omdat het dorp vele campings en bungalowparken telt. Volgens sommigen is het dorp vernoemd naar de heilige Agatha of Agaat. Dit ook omdat er mogelijk een kapel stond die aan deze heilige was gewijd. 

3/4]     Schoorl zou verwijzen naar een bos (een lo) op een hoge zandgrond bij of nabij een drassig oeverland. Het duindorp is bekend als toeristendorp en de Klimduin. Op veel achtererven werden al in het begin van de 20ste eeuw huisjes gebouwd die in de zomer verhuurd konden worden, en tegenwoordig zijn er verschillende vakantieparken en hotels. Het duin ligt onderaan in het centrum van Schoorl en is met een hoogte van 51 meter een attractie om te beklimmen.

4]         Vogelparadijs de Putten is een meertje op de plek waar klei werd afgegraven om de zeewering te versterken. Voel de wind, luister naar de diversiteit aan geluiden van de duizenden vogels en geniet van de kleuren in dit authentieke landschap.

10.jpeg11.jpeg

5]         Het Zwanenwater is een  groot natuurgebied van de Vereniging Natuurmonumenten ten zuiden van Callantsoog. Het Zwanenwater bestaat uit vochtige duinvalleien, duinen met duingraslanden, duinheide en duinmeren. Aan fauna zijn de lepelaar, dodaars en zomertaling en een honderdtal andere vogelsoorten aanwezig.

5/7/9]  Bollentreek Noord-Holland wordt gekenmerkt door brede zandruggen, geestgronden met bollenvelden, afgewisseld door stroken weiland en afgeschermd van de Noordzee door uitgestrekte duinen. Gedurende de bloei van de bloembollen is deze streek een van de meest kleurrijke ter wereld. 

13.jpeg12.jpeg

6]         Callantsoog is een prachtige badplaats en ligt in de kop van Noord-Holland direct aan de Noordzee. Callantsoog heeft misschien wel het mooiste zandstrand van Nederland. Het gezellige centrum van Callantsoog ligt direct achter de duinen.

8]         Den Helder is de thuishaven van de Koninklijke Marine en een knooppunt in de offshore activiteiten op het Nederlandse deel van de Noordzee. 
fort Erfprins heeft een belangrijke plaats in de Helderse Geschiedenis. In 1811 is het gebouwd en het is tevens het grootste fort van Nederland. Het heeft gezien zijn grootte bijna alle vormen die vestingbouwkundig maar mogelijk zijn. Gebouwd als kustfort met een imposant zeefront.

14.jpeg             15.jpeg

Bij het restaurant  ‘’Lands End’’ gelegen tegen de dijk naast de TESO, is er een stop ingepland gebruik te maken van een lunch. De menu kaart is toegevoegd en let op iets anders is er niet ivm grote opkomst, het gaat dus om een kop soep, drie broodjes en de frites wordt op tafel gezet.

16.jpeg

cbde173a-4eb8-45ab-89cf-9989a91bbf15.jpg

 

10]       Van Ewijcksluis ligt in het noorden van de Anna Paulownapolder, op de rand van de Waddenzee en het Amstelmeer. De woonkern is ontstaan bij de sluis, tussen het Lage Oude Veer en het toenmalige Amsteldiep.

11/12] Noord-Holland kende vroeger veel meren en plassen. Een groot deel van de regio hoe we die nu kennen is ingepolderd en beschermd door dijken. Daar kom je nog veel molens tegen die het water vroeger verpompten. Tegenwoordig wordt dit gedaan door elektrische pompen en gemalen Een van de bekendste droogmakerijen zijn de Beemster en de Schermer. Maar ook delen van de Zuiderzee en de Waddenzee zijn drooggemaakt wat nu bekend staat als de Anna Paulowna polder en de Wieringermeer waar overal in de dorpen het naamdeel ‘’waard’’ terug te vinden is.

18.jpeg17.jpeg

Eindbestemming is de De Gouden Karper, een restaurant met een warme huiselijke sfeer en een kleinschalig 3 ster hotel. Sinds 1930 is dit voor chauffeurs, fietsers, motorrijders en wandelaars een prima plek om tijdens of als eindbestemming van de rit even te pauzeren voor koffie, lunch en/of diner.

19.jpeg

Printscreen eindbestemming:
20.jpeg

Deze voorjaarstocht is alleen voor “Cruiser Owners” dus R850C, R1200C en CL, en de R18. Natuurlijk wel even voor dit evenement aanmelden. Dit doe je door op knop inschrijven te drukken, uitschrijven kan je nu zelf bij annuleren. 

Wil je overnachten in de buurt , dan zijn onderstaande opties :
Hotel Fase Fier Eten en Drinken, Castricum
Vakantieboerderij Huize Nuis, Noord Beemster
Slapen bij de Buurvrouw, Castricum
Hotel VILLA GROET, Avenhorn
De Gouden Karper, Ursum
Via Booking.com zijn er nog veel meer mogelijkheden.