Voorjaarsrit zaterdag 13 april 2019 Wolvega e.o.

 Registratie gesloten
 
28
Categorie
BMW Cruiser - evenementen
Datum
13 april 2019 10:30 - 16:30
Locatie
Wolvega
"De voorjaarsrit giet oan!
 
Zo meer Friese spreuken zullen ik je besparen het is in ieder geval een feit, Zaterdag 13 april 2019 is het dan zover. De voorjaarsrit van de BMW cruiser club zal plaatsvinden rondom Wolvega. Ik heb een fantastische rit uitgezet beginnend bij van der Valk in Wolvega gelegen aan de snelweg A32 dus erg goed bereikbaar. De rit zal eindigen bij de McDonald's in Steenwijk ook weer gelegen aan de snelweg A32 en vanaf daar kan iedereen dus vrij makkelijk weer richting huiswaarts. Ook is zowel bij het beginpunt (vd Valk) als bij het eindpunt (Fletcher) een groot hotel aanwezig eventueel een leuk idee voor de cruisers van ver.
 
Zoals gezegd beginnen we in Wolvega en rijden een mooie route door de uitgestrekte landerijen en over heerlijke dijkjes die als een slang door het landschap van Weststellingwerf heen kronkelen. Via dit genot zullen we terechtkomen in het prachtige natuurgebied de Weerribben. Hier rijden we een mooi stukje door weer een compleet ander landschap en zullen we uiteindelijk terechtkomen op de lunchplek. Ik ga niet verklappen waar dat is maar ze hebben er de lekkerste gehaktballen uit de omgeving ?.
Na de lunch vervolgen we onze weg met een route die op dit moment nog niet compleet is maar die belooft een heerlijke afwisseling te zijn van bossen, landerijen en een paar bijzonderheden. 
Samen met een aantal cruisers van deze club heb ik de de route al een keer proef gereden althans de eerste helft en een idee voor de 2 helft.. en deze mede-cruisers waren erg enthousiast over de gemaakte route. 
 
Kortom schrijf je in voor een prachtige route in het noorden van het land waarin je in een gebied van hemelsbreed nog geen 15 kilometer telkens verrast gaat worden door nieuwe en prachtige omgevingen, landschappen en uitzichten.
 
Startlocatie vertrek 10.30 
Hotel v/d Valk Wolvega
Atalanta 10,
8472 CA Wolvega
 
Lunchlocatie;
Eetcafé de Steen
Steenwijkerweg 155
8338 LB Willemsoord
 
Ik heb ervoor gekozen om een track (spoor) te maken aangezien deze niet werkt met waypoints waardoor de kans bijna 100 % is dat iedereen exact dezelfde route op zijn Navi krijgt. 
Het moment dat ik een route maak in BaseCamp en dit .GPX (Garmin/BMW) bestand converteer naar een .ITN(tomtom) bestand zal de route al kleine beetjes afwijken, maar ook als je mijn .GPX op je garmin zet zal je apparaat de stukkken tussen de waypoints zelf berekenen aan de hand van je eigen instellingen in het apparaat hetzelfde geld voor de tomtom. Hierdoor zullen, zoals vele wel zullen herkennen, er met bijvoorbeeld 15 meerijdende navigatiesystemen ook 15 verschillende routes zijn. Binnen het .gpx bestand wat hier te downloaden  is bevinden zich 2 tracks en wel te weten start-lunch en lunch-finish.
 
Hoe maak je van de hier gedownloade track een route op je navi? Je kan het zien op de volgende filmpjes. 
Voor de Garmin Zumo en BMW Navigatie: 
Voor de TomTom Rider: 
Mochten de filmpjes niet werken kan je op youtube altijd zoeken naar de "MR.GPS methode - (hier dan zumo of tomtom)" Dat het maar een schitterende rit mag worden.
 
Bert-Jan Warbroek
 
Bert-Jan Warbroek. 1543690106382_1543690104518_0_PhotoBlender.jpg
 
 
 
 
Naar boven