U kunt alleen reageren op onderwerpen op dit forum als u bent ingelogd,
Om te kunnen inloggen, moet u lid zijn van de BMW Cruiser Group.

BMW Cruiser Mucisions

01 juli 2021 07:30
Michiel Kruijver
Berichten: 20
Lees meer
BMW Cruiser Mucisions #3084
Was onwijs tof, genoten van het orkest, grote klasse. Een bigband? Graag, maar vanaf volgend jaar, na het volgende schooljaar wil ik het wel proberen, wordt wel een dingetje voor een gitarist die zich normaal bezig houdt met klassieke muziek, maar een paar akkordjes moeten er toch ook uit te persen zijn.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 juni 2021 22:35
Tom Stuip
Berichten: 38
Lees meer
BMW Cruiser Mucisions #3083
Dank je Peter. Het was een plezier om voor de club te kunnen spelen. De voorbereiding was minimaal, vanwege covid, maar mijn collega muzikanten waren dermate flexibel en creatief dat de nummers er toch lekker uit rolden. Volgende keer een R1200c big band?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

29 juni 2021 13:19 02 juli 2021 21:27 door Peter Olsthoorn.
Peter Olsthoorn
Berichten: 507
Lees meer
Onderwerp Auteur
BMW Cruiser Mucisions #3070
Tijdens ons jubileumfeestje van 12 juni jl. zagen we een optreden van enkele mede cruiser rijders die lieten horen en zien dat er naast het motorrijden ook nog andere hobby's kunnen (moeten) zijn. :woohoo:
Wat ging er nu vooraf aan dit optreden en hoe ontstond dit idee?
Al ruim voor 12 juni 2020 waren we binnen het BMW Cruiserteam aan het brainen en sparren hoe maken we het die dag zo leuk mogelijk. En omdat we in het verleden regelmatig door Maart Remmelzwaal waren blij gemaakt met zijn accordeon/trekzak muziek kwamen we tot de conclusie een "deuntje" hoort er ook bij.
Doordat we in de afgelopen jaren toch wel steeds meer met elkaar zijn opgetrokken en met elkaar hebben gepraat kwamen we erachter dat motorrijden en BMW vaak niet alleen de vrijetijd besteding is van menige "Member" van onze "Owner Group". Ik moet daar wel bij zeggen dat alle muzikanten op dit moment nog regelmatig optreden met hun instrument bij verschillende bands en koren.
Zo ontstond er een spontaan samen zijn in februari 2020 in de bovenwoning van Tom Stuip in Den Haag en als je nu ook even bij de filmpjes gaat kijken en luisteren zie en hoor je hoe er uit het zo genoemde "Jammen" van diversen muziek instrumenten een heel leuk deuntje te voorschijn komt. Nou en dat wilde we nou juist graag, samenzijn met een goede sfeer creëren.


Er werd begonnen met het voorlezen van een prachtige mop over gevorderden motorrijders ;-).

Naast Tom Stuip op banjo, waren daar ook Rob Elderhorst bij benadering onze oudste BMW Cruiserrijder in onze group met zijn trombone.
Uit België kwam Paul van Loey die na zijn internationale carrière met diversen fluiten nu met alle gemak mede richting gaf aan onze samen gekomen cruiser rijders.
Aan het einde van deze eerste repetitie kwam er een heuse Play list met tien nummers die thuis nog even zouden worden geoefend, het was voor mij een geweldige ervaring om te zien en horen hoe zes muzikanten (ook de partners van Tom en Paul sloten aan :cheer:) elkaar aanmoedigde en met vele muziek kreten en termen elkaar stimuleerde.
Een gevonden trommel in de studio en een accordeon konden met speels gemak worden ingepast, ik dacht toen al waar eindig dit.:woohoo:


Maar hoe groot was de teleurstelling dat we het eerste optreden van deze gelegenheids band moesten uitstellen vanwege de Corona pandemie.
Al heel snel kwam er groen licht dat we toch verder konden gaan met de voorbereidingen van ons jubileum feest waar we als BMW Cruiserteam natuurlijk niet stil hadden gezeten en door waren gegaan met het zoeken naar de "Founders" van deze BMW Cruiser gemeenschap. De oorspronkelijke route uit 2010 werd verkend, ook waren we bezig met een PowerPoint weergave van een fotoboek 10 jaar BMW Cruiser Owner Group samen gesteld uit de foto's op de website, dit deden we in samenwerking met Igor Osepa.

Niet alle voorbereidingen liepen van een leien dakje, Arlette de partner van Tom kreeg een "frozen" schouder en kon niet meer spelen, in april 2021 kreeg Paul van Loey een acute achillespees ontsteking waardoor hij niet meer kon lopen laat staan motorrijden.
Zelfs zijn examen bemoeienissen op het conservatorium in Brussel kwamen in gevaar. Er werd veel over en weer gepraat, was dit nu het einde van dit project:evil: , Paul stimuleerde ons met de andere door te gaan en het beste "nootje" voor te zetten. En zo geschiedde op 28 mei kwam er toch weer een bezoek aan Den Haag om in kleiner comité het repertoire te oefenen en U hoorde het, met succes.


En met succes werd er op 12 juni 2012 in de Haje Arena in Nieuwegein op getreden voor een enthousiaste zaal, die het optreden met een daverend applaus bedankte.
Na dit optreden is het ons ook gebleken dat er nog meer muzikanten in de zaal waren, dus (meld je aan) een completer orkest in de toekomst is verzekerd bij een volgend feestje.:evil:

Kijk dus naast de rest van de foto's ook naar de filmpjes die verderop in het menu onder Voor leden staan

Groetjes, Peter Olsthoorn.

Het leven is als motorrijden;
Je verliest je balans
Als je stil staat

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.593 seconden
Naar boven